Hoe weet ik of ik een nieuw dak nodig heb en wat komt er bij kijken?

Pannendak vervangen

Het dak zelf biedt dekking aan het huis en dan wat eronder bescherming tegen de elementen. Na verloop van tijd kan het worden aangetast door een verscheidenheid van dingen, zoals de bladeren van uw bomen, het weer en insecten, maar ook dieren zoals ongedierte. Daarom moet u ervoor zorgen dat u de bovenkant van uw dak twee keer per jaar inspecteert

De dakpannen moeten onbeschadigd zijn en in hun natuurlijke staat. Ook de zolder moet zeer schoon zijn, zonder iets dat het licht en de luchtwegen blokkeert. Als u nu bijvoorbeeld naar uw zolder kijkt, zult u zien dat de meeste kabels en isolatie dicht opeengepakt zitten in papier en/of schuim en dat het meer op een schuilkelder lijkt dan op iets anders. Als het al ergens mee behandeld is, dan is het hoogstwaarschijnlijk met formaldehyde.

De oorzaken van daklekkage

De meest voorkomende oorzaak van daklekkage is dat er iets tussen het hout en de bekleding komt. Als u schade ziet, kan dit de noodzaak veroorzaken om het dak te vervangen. Een ander veel voorkomend probleem is onjuiste ventilatie die kan resulteren in een lek. Als ventilatieopeningen geblokkeerd zijn of lekken, kan dit leiden tot schimmelgroei en de noodzaak om het dak te vervangen.

De schade ontstaat wanneer het water in het dak dringt en vervolgens stopt, net als bij een spons. Het hout beseft dit en zet uit waardoor een grote leegte ontstaat. Zoals u kunt raden, is water zeer destructief en nu lekt het water naar binnen en het hout trekt samen en het gat is niet groot genoeg om te zien waar het water heeft gespoten of gelekt omdat er nu meer water in de constructie zit. Nu zal het hout het water blijven absorberen en nog een grote leegte creëren.

Als er eenmaal water in het huis is, kan de constructie zonder de juiste bescherming gaan rotten, waardoor het hout gaat rotten en het interieur begint te rotten. Een lek kan grote schade aanrichten in de constructie, zoals de vloerbedekking, het plaatwerk, de dakspanten en de elektrische bedrading. Als de schade is aangericht, zal er water in de constructie blijven komen en uiteindelijk de gipsplaten, verf en isolatie ruïneren.

Hoe kan ik zien of ik een nieuw dak nodig heb?

Eerst moet u de experts controleren, vooral de dakdekkers. Wees ervan bewust dat deze mannen en vrouwen hun licentie niet meer bij zich hebben. Wat u kunt doen is rondbellen en een aantal dakbedekking experts op het internet vinden. Zodra u iemand gevonden, proberen om de website te beoordelen. Kijk om te zien of er eventuele getuigenissen online, een soort van certificering dat een aannemer zal moeite hebben met het leveren van. Het zal meestal te vinden in de About.me sectie van de website. De certificering moet ook worden genoteerd. Zo niet, moet u voorzichtig zijn van wie u uw dakbedekking materialen te kopen.

Er is nog een laatste ding dat u zelf moet controleren. Ga op zolder op zoek naar ongewenst materiaal dat op uw dak kan vastzitten. Soms kan water vast komen te zitten achter het dak als een dak beschadigd is, en het zal niet verdampen uit. U moet het dak controleren op watervlekken. Als u iets ziet, of een probleem hebt, moet u het dakbedekkingsbedrijf bellen dat het dak heeft verkocht.