Oorzaken van bloeddoorstroming

Gratis stockfoto met arm, bloed, bloed verzameling
Controle van de bloedstroom is het belangrijkste voor de circulatie in het lichaam. Daarom wordt onvoldoende circulatie “kwaliteitscontrole” genoemd, want als deze onvoldoende is, kunnen andere delen van het lichaam niet het nodige bloed en andere voedingsstoffen krijgen die zij nodig hebben. Het meest voorkomende orgaan dat van bloed verstoken blijft, is het hart. Het hart ontvangt altijd het benodigde bloed in de vorm van de pomp (witte bloedcellen). Als het hart, dat zo bloed terugpompt naar de longen voor zuurstofvoorziening, niet de stuwkracht (activiteit) van het hart krijgt, is de dood het gevolg.
Een tijdelijke slechte bloedcirculatie kan het gevolg zijn van enkele verwondingen of ziekteprocessen zoals longontsteking, trauma enz. Maar als dit gecompliceerd wordt, zijn de resultaten slecht. In dit soort gevallen moet de patiënt dus voorzichtig zijn. De symptomen van een slechte bloedsomloop zijn niet gemakkelijk te diagnosticeren, omdat de patiënt er zo vaak last van kan hebben dat het symptoom lange tijd niet herkend wordt. Daarom moet dit probleem door de arts worden gecontroleerd. Wanneer het hart wordt gestimuleerd (activiteit), dan neemt het gevoel toe en kan de patiënt pijn voelen in de onderbuik van het lichaam. Wanneer de patiënt bijvoorbeeld zijn hand op de bovenste regio van het lichaam legt en langzaam naar boven duwt, is er plotseling pijn in de hand naar boven en dit is waarschijnlijk te wijten aan een slechte bloedcirculatie.
Er zijn enkele redenen waardoor het weefsel rond het hart de neiging heeft dunner te worden. Wanneer dit gebeurt, dan neemt ook het gevoel van propailiteit toe. Enkele van de oorzaken van dit verschijnsel zijn een trauma of een infectie. Het andere type van ongunstige gezondheidstoestand als gevolg van verminderde weefselelasticiteit van het hart is PHostiek. Dit proces verloopt ook langzaam en vindt geleidelijk plaats. De specifieke oorzaak van deze aandoening is infectie met ziektekiemen, niet door bacteriën maar door virussen. Wanneer het hart niet voldoende bloed krijgt, hebben de spieren van het hart de neiging om af te nemen, waardoor het gevoel van pijn in de hartkamer gevoeliger wordt. Enkele van de symptomen van deze aandoening zijn hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid enz. Veel voorkomende oorzaken van deze aandoening zijn hartinfectie, hartkloppingen, falende beademing en coronaire hartziekte. Bepaalde geneesmiddelen zoals antihypertensiva, aspirine, pentraveneuze injecties, intra-oculaire injecties en benzodiazepinen kunnen de ernst van dit probleem doen toenemen.
De behandeling van deze aandoening omvat medicatie zoals bètablokkers, vaatverwijders en aspirine. Deze medicatie moet worden gegeven in de vorm van pillen of druppels voor kinderen. Ook kan een operatie een behandelingsmogelijkheid zijn voor deze aandoening. De kort genoemde oorzaak van deze ziekte moet in gedachten worden gehouden, namelijk een lage zuurstofdrempel. Voor deze behandeling is het gebruik van zuurstoftherapie de beste oplossing. Deze therapie verwijdert de beperkingen van het hoge niveau van kooldioxide. Na het geven van de voorschriften moet de patiënt regelmatig de kliniek bezoeken voor follow-ups. De arts moet ook de polsslag van de patiënt bijhouden voor regelmatige controle.
Kortom, we kunnen zeggen dat een slechte bloedsomloop een veel voorkomende ziekte is waarmee bijna alle mensen op de wereld van tijd tot tijd te maken krijgen. De beste manier om gezond te blijven is deze ziekte onder controle te houden door regelmatig te bewegen, gezond te eten en goed te slapen. We moeten ook in gedachten houden dat we op elk moment aan deze ziekte kunnen lijden als we ons lichaam verwaarlozen.