Wat is een coach?

Man Met Grijze Pullover Hoodie
Een coach zou kunnen zeggen, ik ben hier om mezelf te dienen, wat zou ik mezelf kunnen dienen?
Zeker zou de coach de warme kleuren geel, paars, rood en wit kunnen noemen, en het kristalheldere water dat ontspant. Tenslotte zou ik de glimlachende wijze van de groep kunnen noemen die bij de vuurplaats blijft en trouw de groep dient met maiden psycho Rise en gepast tantra lopen en dansen.
Ik zou de muziek van de vlechten op de kochi chen kunnen noemen terwijl we naar het volgende ritueel gaan. En ik zou zeker NIET de verplichte giften van alcoholische dranken vermelden, en hoewel ik zal zeggen om een kopje koffie te nemen en ouderen voor een kopje thee.
Neem ook een kopje thee, alstublieft.
In het boeddhisme vindt men dat het verboden is om als coach advies te geven en de leden te vertellen wat ze moeten doen en wat ze niet moeten doen. Alleen mediteren. Vipassana meditaties.
Ik zou kunnen vermelden hoe de bladeren van de sinaasappelplant worden gebruikt om zonneblinde thee te maken, doordrenkt met sattva (zuiverheid) prana of pr-onthulde gemeenschap met godin. Of hoe de grapefruit en de appelpitten van de Shao Yang worden gebruikt om een speciale thee van onsterfelijkheid te maken die alleen wordt gedronken aan de basis van de statu.
Ik zou kunnen vermelden hoe de voeten van een brahmaan worden omwikkeld en vastgezet met tuctorgras, en hoe op een zondag geel of goud overheersend aanwezig moet zijn. Brahmanen worden er ook aan herinnerd hun schoenen buiten het huis te laten, want het is prachtig om over de paden van de Brahmanen te wandelen. En vergeet natuurlijk niet een paar golfballen op te rapen van de golfbanen van de Brahmanen Ultiem golfspel in de dorpen! Een bijzonder golfuitje zo u wilt. Maar nee, van de Brahmanen wordt natuurlijk niet verwacht dat zij een bepaald soort golfers zijn.
Ik zou de wonderen van de veelgeroemde Himalaya kunnen noemen, maar de meesten van ons zijn blij dat onze reis daarheen slechts een paar uur rijden was. Onze verdere reis door India begint in een statige aanwijzing van Rajasthan, maar eindigt in … nou ja … avontuur en zijn talloze fascinerende zijwegen.
Of, zo u wilt.
de naam van een deelstaat in het Indiase deel van India. Sattva (zuiverheid, goed), en Yahitate (waarheid) zijn onderling verwisselbaar, en geen van beide duidt op locatie. Dit suggereert dat de hele staat, en ook de meeste inwoners, er volkomen tevreden mee zijn noch volledig waarheid noch volledig leugen te zijn. Dit betekent dat wat voor de één de waarheid is, voor de ander een leugen kan zijn, en omgekeerd. Of dat wat waar is, kan niet langer waar zijn omdat het verouderd is. Heel India is antiek, maar helemaal niet meer antiek.
Wijsheid is het antwoord. Het antwoord van India is wijsheid. Dit is zowel de geest van het land als een prachtige bevestiging om India te kennen en in de vreugde van haar vele schatten te zijn. Heel India is rijk, maar zij is altijd een goudmijn geweest. De geestesblindheid die verhindert dat haar goud zich openbaart zoals zij het toepast in de vorm van leer en tirannie, wordt verdreven door haar gebruik van een voor haar onbekend werktuig, de Veda’s genaamd. Deze hulpbronnen, met name de vedische kennis en de santa, die de twee produkten zijn van haar oudste geschiedenis, worden aan het publieke oog onttrokken omdat respect voor deze twee oude instellingen geen publiciteit behoeft (aanmoediging van) verkwistende over-concessiviteit.