Blog van plattelandsgemeenschappen in Arkansas

Landelijke schuur

Voor de meesten van ons roept de gedachte aan leven van het land beelden op van schilderachtige plattelandsdorpjes en bucolische stadjes. Maar voor veel plattelandsbewoners in onze staat kan dit beeld minder idyllisch zijn: een strijd om rond te komen en gelijke tred te houden met veranderende technologie en stijgende kosten. Ja, er zijn mooie dingen aan het plattelandsleven. Het is intiem, meestal dicht bij de natuur, en biedt een langzamer tempo dan het stadsleven biedt. Maar omdat we elk jaar verder verstedelijken, komen deze voordelen ook met een paar nadelen: omdat steeds minder mensen op boerderijen of in kleine steden wonen, wordt het voor hen steeds moeilijker om economisch te concurreren met hun buren in de voorsteden – vooral als ze weinig andere middelen tot hun beschikking hebben. Dit is het centrale idee achter "lepra's effecten op de armen": het onvermogen van boeren of anderen die geen kapitaal bezitten om eerlijk te concurreren met degenen die dat wel hebben. Deze blog gaat in op één specifiek aspect van deze uitdaging door te onderzoeken hoe goedkope huisvesting van invloed is op plattelandsgemeenschappen in Arkansas.

Kosten van onderdak

Het zal u misschien verbazen hoeveel een landelijke schuur kan kosten – vooral als u ooit een landelijke schuur hebt gekocht of in een landelijk gebied hebt gewoond. Een op de vier Amerikanen besteedt meer dan 30 procent van zijn inkomen aan onderdak. Als u 50.000 dollar per jaar verdient, besteedt u daarvan 24.000 dollar aan huur of hypotheek. De resterende 12.000 dollar gaat op aan andere kosten zoals nutsvoorzieningen, boodschappen, vervoer en gezondheidszorg. Veel mensen die op het platteland van Arkansas wonen, besteden waarschijnlijk meer dan de helft van hun inkomen per jaar aan onderdak. Hoewel veel van deze huishoudens, die bijna uitsluitend op het platteland wonen, arm zijn, zijn er ook veel die niet arm zijn maar gewoon moeite hebben om zich huisvesting te veroorloven. Veel professionals op het platteland verdienen bijvoorbeeld genoeg om hun kosten te dekken en hebben nog wat over voor hun pensioen. Zij kunnen zich gemakkelijk een driekamerwoning in een kleine stad veroorloven, maar niet een eenkamerappartement in een stad zonder een tweede baan.

onderdak en de armen

De meeste mensen denken bij "arm" aan weinig geld of bezittingen, maar arm verwijst ook naar een gebrek aan toegang tot middelen. In veel plattelandsgebieden hebben arme huishoudens geen toegang tot een van de meest elementaire middelen: onderdak. Zo is er in veel plattelandsgebieden een tekort aan betaalbare huisvesting, zodat gezinnen met een laag inkomen vaak weinig opties hebben. Dit tekort kan grotendeels te wijten zijn aan regelgeving die het moeilijk maakt om nieuwe woningen te bouwen, maar het kan ook te wijten zijn aan andere factoren zoals bestemmingsplanwetten die huisvesting voor lage inkomens verbieden. Sommige staten en gemeenten hebben wetten die het moeilijk maken om woningen voor lage inkomens te bouwen, terwijl andere bestemmingsplannen hebben die land onbebouwd en onbetaalbaar houden. Gezinnen met een laag inkomen kunnen ook met een andere uitdaging worden geconfronteerd: ze worden gediscrimineerd bij het zoeken naar huisvesting. Een andere vorm van discriminatie is als een huisbaas of makelaar niet bereid of in staat is om een woning te verhuren aan gezinnen met een laag inkomen.

Het belang van betaalbare huisvesting

Toegang tot betaalbare huisvesting is duidelijk belangrijk voor gezinnen met een laag inkomen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar het is ook een belangrijke kwestie voor alle plattelandsgemeenschappen – en niet alleen voor arme plattelandsgezinnen. Het is belangrijk voor alle plattelandsgemeenschappen omdat een tekort aan betaalbare woningen een ernstig effect heeft op de plattelandseconomieën: het drijft de kosten van levensonderhoud op. Hoge kosten van levensonderhoud zijn slecht voor iedereen: ze drijven de kosten van levensonderhoud op voor gezinnen met een laag inkomen en alle anderen; ze drijven de kosten op van goederen en diensten, zoals gezondheidszorg, waarvan gezinnen met een laag inkomen afhankelijk zijn; en ze maken het moeilijker voor plattelandseconomieën om te herstellen van recessies.

Conclusie

De plattelandsgebieden van Arkansas staan voor een grote uitdaging om te concurreren met de steden en voorsteden. Veel plattelandsbewoners kunnen het zich eenvoudigweg niet veroorloven in een stad of ander verstedelijkt gebied te gaan wonen en moeten het in plaats daarvan doen met hun plattelandsgebied. Maar het goede nieuws is dat de staat een aantal middelen heeft om plattelandsbewoners met deze uitdaging te helpen. Goedkope huisvesting is er een van. En een andere goede bron van nieuws voor Arkansansans is misschien wel de Rural Arkanas blog, die gaat over gemeenschapsontwikkeling, landbouw en landelijke kwesties.